Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 01:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/polisbilarna-raderade-ur-fortnite/

Dator- och tv-spel

Polisbilarna raderade ur spelet "Fortnite"

Den protestvåg som sveper över USA och även övriga världen mot polisbrutalitet och rasism de senaste veckorna märks även av i spelvärlden.

Det populära onlinespelet Fortnite har i sin senaste uppdatering tagit bort polisbilar i sin spelvärld, rapporterar Wall Street Journal.

TT Text

Fortnite går ut på att överleva i en virtuell värld genom att man skaffar sig vapen och resurser och försöker slå ut sina motståndare. Spelet har lockat över hundra miljoner användare över hela världen.

Polisbilar har tidigare varit en del av världen i Fortnite men har de senaste dagarna lyst med sin frånvaro samtidigt som andra fordon fått finnas kvar.

Epic Games Inc, företaget bakom spelet, kommenterar inte varför polisbilarna tagits bort i den senaste uppdateringen, men på sociala medier har flera användare reagerat på att polisbilarna saknas. Det är oklart om det är ett politiskt motiv bakom beslutet.

Protesterna mot polisen i USA drog i gång efter det att 46-årige George Floyd dödades i samband med ett polisingripande i Minneapolis i slutet av maj. Dödsfallet har lett till omfattande och bitvis våldsamma antirasistiska protester i USA och i många andra delar av världen.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt