Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 21:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/politisk-polarisering-och-aggression-ger-okad-grogrund-for-hatet-mot-judar/

KULTUR

Benedicte Berner-Eyde: Politisk polarisering ger ökad grogrund för hatet mot judar

Människor samlas för att visa sin sympati för offren efter helgens dödsskjutning mot en synagoga i USA i Poway, Kalifornien.
Foto: Denis Poroy

Helgens dödsskjutning mot Chabadsynagogan i Poway i USA är det senaste exemplet på antisemitismens livskraft. Särskilt illavarslande är situationen i Frankrike. Där visar historien tydligt att när antiparlamentariska stämningar växer så ökar också antisemitismen, skriver Benedicte Berner-Eyde.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.