Popsicle och Loney Dear till Way Out West - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Popsicle och Loney Dear till Way Out West

Innan Way Out West officiellt kickar i gång släpper Göteborgsfestivalen sina sista två bokningar – Popsicle och Loney Dear.

Popsicle spelar på festivalens Linnéscen i Slottsskogen på fredagskvällen medan Loney Dear uppträder på Stay Out West på lördag. Loney Dear fyller John Maus plats i festivalschemat sedan amerikanen tvingats ställa in Way Out West-spelningen till följd av sin bror och bandkollegas bortgång.

Indiebandet Popsicle slog igenom 1992 med hyllade debutplattan ”Lacquer”. I slutet på 90-talet splittrades bandet. Tidigare i år släppte Popsicle tre av sina klassiska album på vinyl och meddelade att de återvänder till scenen med ett flertal konserter.

Multiinstrumentalisten Emil Svanängen, känd som Loney Dear, kännetecknas bland annat för låten ”Ignorant boy, beautiful girl” men har även samarbetat med artister som Säkert! och Ebbot. I år nominerades Loney Dear till två Grammis.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.