Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 14:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/postnord-tvingade-bort-lat-fran-spotify/

Kultur

Postnord tvingade bort låt från Spotify

1. CUZ, som inte vill ställa upp med namn, visar sig inte utan mask på bilder.
1. CUZ, som inte vill ställa upp med namn, visar sig inte utan mask på bilder. Foto: Pressbild

Rapparen 1Cuz nya låt ”Postnord” har plockats bort från musiktjänsten Spotify sedan Postnord lämnat in ett klagomål, skriver Expressen.

TT Text

1Cuz släppte låten med en omslagsbild föreställande honom själv sittande i en blå Postnord-bil, och det är bilden som utgör problemet.

”Vi har haft synpunkter på att han använder vår logga i kommersiellt syfte. Färgen är också varumärkesskyddad, precis som loggan. Det är en varumärkesfråga och vi har inga synpunkter på hans konstnärliga skapande”, säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord, till Musikguiden i P3.

Låten har även laddats upp på Youtube, där den fortfarande är tillgänglig. Det beror enligt 1Cuz på att spelningar på videosajten genererar mindre pengar än på Spotify.

”Om det verkligen brydde sig hade de tagit ner den från Youtube också. Men de kanske vet att Youtube inte genererar så mycket pengar”, säger han till Musikguiden i P3.

Läs mer: Rapparen 1. CUZ vill rädda Postnord med ny låt: ”Jag har skickat många brev genom åren”