Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 20:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/pratchetts-bocker-om-skivvarlden-blir-tv-serie/

Kultur

Pratchetts böcker om Skivvärlden blir tv-serie

Terry Pratchett 2007.
Terry Pratchett 2007. Foto: Jon Furniss/AP

Den brittiske fantasyförfattaren Terry Pratchett skrev över 40 böcker om Skivvärlden (Discworld) under sin karriär. Nu har företaget Narrativia, som sköter rättigheterna till hans verk, skrivit kontrakt med ett tv-bolag för att omvandla böckerna till flera tv-serier, skriver NME.

TT Text

Terry Pratchetts dotter Rhianna Pratchett säger att även om flera av faderns verk har filmatiserats tidigare så är hon säker på att det kommer att bli versioner trogna originalböckerna.

– Skivvärlden är fylld av unika rollfigurer, en humoristisk berättarstil och litterära kvaliteter som vi anser skulle passa perfekt att förverkliga i en form som min pappa hade varit stolt över, säger hon.

Tv-serien ”Good omens”, baserat på en roman av Terry Pratchett och författarkollegan Neil Gaiman, visas just nu på Amazon Prime. Terry Pratchett gick bort 2015.