Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 14:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/pressfriheten-hotad-i-ukraina/

KULTUR

Pressfriheten hotad i Ukraina

Vid presskonferensen på Krim i våras uppstod en hotfull situation när en grupp ryska separatister dök upp. Dunja Mijatovic fick föras i säkerhet av journalister.
Vid presskonferensen på Krim i våras uppstod en hotfull situation när en grupp ryska separatister dök upp. Dunja Mijatovic fick föras i säkerhet av journalister. Foto: OSSE/Frane Maroevic

Press- och yttrandefriheten i Ukraina har allvarligt försämrats de senaste månaderna. Det rapporterar Dunja Mijatovic, representant för mediefrihet i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, efter sitt senaste besök i området.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.