Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Prideflaggan hyllas med frimärke

Det nya frimärket är formgivet av konstnären Lisa Rydell.
Det nya frimärket är formgivet av konstnären Lisa Rydell. Foto: Postnord

”Frimärken är en spegling av dagens Sverige där mångfald är en självklarhet”. Så skriver Postnord i ett pressmeddelande om det nya frimärksmotivet som lanseras den 4 maj.

Av de hundratals förslag på frimärksmotiv som Postnords frimärksråd får in varje år, har man valt ut konstnären Lisa Rydells idé om en regnbågsflagga som nu blir verklighet.

– Genom att ge ut ett frimärke med Prideflaggan vill vi framhålla allas lika värde och styrkan i människors unika egenskaper och olikheter. Prideflaggan har så vitt vi vet aldrig återgivits på ett frimärke tidigare, och det känns därför extra roligt att det nu går att skicka fysiska kärlekshälsningar med Prideflaggan på till hela världen, säger Per Ljungberg, Kommunikationschef PostNord Sverige i pressmeddelandet.

Prideflaggan skapades ursprungligen av konstnären Gilbert Baker och lanserades under San Francisco Pride 1978.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.