Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 04:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/princes-ljudtekniker-domd-till-stort-skadestand/

Kultur

Princes ljudtekniker dömd att betala stort skadestånd

En ljudtekniker har dömts att betala strax under fyra miljoner dollar till artisten Princes dödsbo. Foto: Chris O'Meara/AP

En ljudtekniker har dömts att betala strax under fyra miljoner dollar, motsvarande 37 miljoner svenska kronor, till artisten Princes dödsbo. Anledningen till skadeståndet är Deliverance ep som släpptes till musikströmningstjänster utan tillstånd. 

Rätta artikel

Den anklagade ljudteknikern skapade uppståndelse när han i april 2017, ett år efter sångarens död, meddelade att en ny Prince-ep med tidigare osläppt material skulle släppas. Bara timmar efter att titellåten, som släpptes innan det övriga materialet, nått lyssnarna skickade artistens dödsbo in en stämningsansökan som omöjliggjorde släppandet av resten av materialet. 

Den anklagade ljudteknikern hävdar att låtarna på ep:n är inspelade mellan 2006 och 2008 och att han skrivit och producerat materialet tillsammans med Prince. Sedan ska han ha ägnat ett år åt att färdigställa materialet. 

Nu döms mannen att betala 3,96 miljoner dollar till dödsboet, samt att han ska återbörda alla inspelningar han har gjort med artisten till hans efterlevande, skriver Billboard. 

Prince dog av en överdos i april 2016, han blev 57 år gammal.