Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 04:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/prinsens-onskan-sjung-for-mina-krukvaxter-katy/

Kultur

Prinsens önskan: ”Sjung för mina krukväxter, Katy”

Katy Perry och prins Charles.
Katy Perry och prins Charles. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Egentligen handlade Katy Perry och prins Charles gemensamma framträdande om kampen mot barnarbete i Indien. Prinsen stal dock föreställningen genom att be den amerikanska superstjärnan att sjunga för hans krukväxter.

Prinsen och Katy Perry medverkade på en välgörenhetsgala i London tidigare i veckan. Den brittiske kronprinsen är engagerad i arbetet för att stoppa barnarbete i Indien, och nu skulle Charles berätta att Katy Perry ställer upp som ambassadör för han stiftelse.

Det är inte bara sociala orättvisor som engagerar prins Charles. Han är en stor miljövän och han har många gånger sagt att han brukar prata med sina växter. Katy Perry kommenterade detta när de träffades och enligt The Times ska prinsen ha svarat att han skulle föredra att hon sjöng för plantorna.

Katy Perry lovade att lyda den kungliga ordern och i framtiden ge en föreställning för blommorna. Hon tog senare upp ämnet i sitt tal.

– Min erfarenhet av prins Charles är att han är en osannolikt vänlig själ, så vänlig att han ibland pratar med sina växter. Nu har han bett mig att sjunga för dem - och det kommer jag att göra. Det har ni mitt ord på, sa Katy Perry.