Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Pussy Riot går till attack mot Oliver Stones Putin-dokumentär

Oliver Stone och
Oliver Stone och Foto: Showtime Networks Inc./Courtesy Everet / Everett Collection/IBL

Oliver Stones nya fyratimmarsdokumentär ”The Putin interviews” (sänds i Showtime), där den amerikanske veteranregissören hänger med Rysslands starke man, har inte oväntat väckt starka känslor.

Nadezjda Tolokonnikova från det regimkritiska perfomancekollektivet Pussy Riot anklagar Stone för att ”bekvämt nog ha glömt” att ställa kritiska frågor till den ryske ledaren.

Intervju med Pussy Riot: ”Alla som krossar normer är Pussy Riot”

”För mig är han (Vladimir Putin) en del av den globala oligarkin och det känns väldigt konstigt att en vänsterperson som Stone vill intervjua Putin”, säger Tolokonnikova enligt The Hollywood Reporter.

Men de som sett hela sviten, till exempel brittiska The Guardian, talar om att Stone visst ställer svåra frågor, även om han är dålig på att följa upp dem.

Läs mer: Pussy Riot-medlem hånar vänskap mellan Trump och Putin

Och att han erbjuder rätt sensationella ”hemma hos”-stunder med Putin i presidentens privata kapell, den lyxiga datjan och vid hockeyrinken.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.