Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 09:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/putins-diaboliska-strategi-gar-ut-pa-att-sprida-radsla/

Kultur

”Putins diaboliska strategi går ut på att sprida rädsla”

”Om man ser Pussy Riots konstverk som att det börjar i Frälsar­katedralen och fortsätter till och med slutpläderingarna i rätten, så har de lyckats med allt det som kännetecknar stor konst. Den utmanar människor. Den förändrar vår syn på samhället”, säger den rysk-amerikanska journalisten och författaren Masha Gessen som besökte Stockholm i veckan.
”Om man ser Pussy Riots konstverk som att det börjar i Frälsar­katedralen och fortsätter till och med slutpläderingarna i rätten, så har de lyckats med allt det som kännetecknar stor konst. Den utmanar människor. Den förändrar vår syn på samhället”, säger den rysk-amerikanska journalisten och författaren Masha Gessen som besökte Stockholm i veckan. Foto: Hannes Holmström

I nya ”Ord kan krossa betong” berättar Masha Gessen historien bakom Pussy Riots aktioner. Egentligen hade hon planerat att följa upp succéboken om Putin med en bok om hans nedgång och fall. Men så föll han inte.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in