Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 23:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/queen-blir-frimarke-i-sommar/

Musik

Queen blir frimärke i sommar

01:04. Den brittiska postjätten Royal Mail har en tradition av att hedra kungligheter på sina frimärken, men nu ska en annan typ av rojalitet hyllas – bandet Queen.

Efter Beatles och Pink Floyd kommer Queen. Bandet blir det tredje brittiska bandet att hamna på ett brittiskt frimärke.

Efter filmen ”Bohemian rapsody” 2018 om sångaren Freddie Mercurys liv och bandets väg till toppen har Queen gått en ny storhetstid till mötes. Detta trots att sångaren själv avled redan 1991 och att bandet gav ut sin senaste skiva 2014.

Nu förevigas Queen på en serie frimärken från det brittiska postverket, Royal Mail.

Tretton olika motiv kommer att släppas den 9 juli, skriver The Guardian.

Tidigare har två andra brittiska band fått samma ära. Beatles förevigats på frimärke 2007 och Pink Floyd 2016.

Foto: Queen/Royal Mail

Ämnen i artikeln

Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt