Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 20:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/quentin-tarantinos-nya-film-klar-for-cannes/

Kultur

Quentin Tarantinos nya film klar för Cannes

Bild 1 av 2
Foto: SplashNews.com
Bild 2 av 2
Foto: Broadimage/REX

”Once upon a time in Hollywood” med Leonardo DiCaprio, Margot Robbie och Brad Pitt får en sista minuten-biljett till Croisetten. I maj tävlar Tarantinos nionde film om Guldpalmen på Cannes filmfestival.  

Rätta artikel

När det officiella Cannes-programmet släpptes i slutet av april lyste Quentin Tarantinos heta ”Once upon a time in Hollywood” med sin frånvaro i årets uppställning. Skälet var att festivalens eviga påläggskalv inte var klar med klippningen av filmen. Nu visar det sig att Tarantino ändå kommer att dyka upp på den berömda strandpromenaden – 25 år efter att han vann Guldpalmen med ”Pulp fiction”.

– Vi var rädda att filmen inte skulle bli färdiga i tid, men Quentin Tarantino som inte har lämnat klipprummet på fyra månader, är verkligen en äkta, lojal och punktlig son av Cannes! förklarar festivalens konstnärliga ledare Thierry Frémaux på hemsidan. 

Leonardo DiCaprio spelar en tv-skådespelare och Brad Pitt en stuntman som tillsammans kämpar sig uppåt genom Hollywoodhierarkin samtidigt som mördaren Charles Manson härjar i staden.

– Tarantinos film är ett kärleksbrev till hans barndoms Hollywood, en rockmusikturné från 1969 och ett ode till filmen som helhet, fortsätter Frémaux.   

Läs mer: Quentin Tarantino har funnit sin Charles Manson 

En annan tungviktstitel som adderades till programmet på torsdagen är den fyra timmar långa ”Mektoub, my love: intermezzo” av Abdellatif Kechiche som vann Guldpalmen med ”Blå är den varmaste färgen” 2013. 

Bland övriga nytillskott återfinns nya filmer av Patricio Guzmán, Leila Conners, Lorenzo Mattotti, Larissa Sadilova och den mexikanska Hollywoodstjärnan Gael García Bernal. Även den franska filmens enfant terrible, Gaspar Noé, drar sitt strå till stacken med ”Lux Æterna” en mystisk och essäliknande film där Béatrice Dalle och Charlotte Gainsbourg berättar häxhistorier under en filminspelning.  

Helena Lindblad: Så bra blir Cannesfestivalen i år