Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Rage Against the Machine kräver att Nigel Farage byter podcastnamn

Nigel Farage.
Nigel Farage. Foto: Mark Earthy

Bandet Rage Against the Machine har skickat ett så kallat varningsbrev till den före detta Ukip-ledaren Nigel Farage. Anledningen är namnet på högerpopulistens nya podcast – ”Farage against the machine”.

Redan när Nigel Farage, medgrundare och tidigare partiledare för det brittiska högerpopulistpartiet Ukip, avslöjade namnet på sin podcast reagerade det amerikanska rapmetalbandet Rage Against the Machine. Podcasten var nämligen döpt efter bandet – till det vitsiga ”Farage against the machine”. 

”Den här pissråttan är maskinen – en förespråkare för den sortens löjliga, skuldbeläggande skit som vi i bandet har rasat mot sedan dag ett”, skrev Rage Against the Machine då på Twitter.

Nu har bandet genom sin advokat skickat ett så kallat varningsbrev till Nigel Farage, för att få honom att omedelbart byta namn på sin podcast, skriver The Guardian.

I brevet tar gruppen avstånd från Nigel Farage och kallar en eventuell koppling mellan dem för ”särskilt osmaklig” med tanke på politikerns ”högerextrema åsikter”.

Läs mer: Katrine Marçal möter den brittiske högerpopulisten Nigel Farage 

Nigel Farage har själv inte kommenterat brevet eller ett eventuellt namnbyte.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.