Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 00:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/regissorerna-som-drabbats-av-spelfeber/

Kultur

Regissörerna som drabbats av spelfeber

Bild 1 av 6 ”När du gör film är du hänvisad till att välja en väg. Det som fascinerar mig med spel är att du kan ge spelaren flera valmöjligheter”, säger Frank Coraci.
Foto: Anette Nantell
Bild 2 av 6 ”Jag har inte lämnat filmen, men jag blir så mycket mer berörd av spel och det beror på det interaktiva. Du blir en del av det2, säger Josef Fares, som är ett svenskt exempel på filmskapare som tagit steget in i spelbranschen.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 6 Fyra regissörer som gett sig in spelbranschen.John Carpenter. Den amerikanske skräckfilmsnestorn är en av manusförfattarna bakom det rysansvärda spelet “Fear 3”.
Foto: First Run Features/Courtesy Everett Collection/IBL
Bild 4 av 6 Steven Spielberg. En pionjär i sammanhanget. Redan 1995 kläckte han idén som gav upphov till äventyrsspelet “The dig”. Han ligger även bakom historien till spelsviten “Medal of honor”.
Foto: Anette Nantell
Bild 5 av 6 John Woo. Kungen av slowmotionscener har producerat actionspelet “Stranglehold” vilket är ett slags uppföljare till hans film “Hardboiled” från 1992.
Foto: imago stock
Bild 6 av 6 Guillermo del Toro. Skeptikerna nämner honom som ett talande exempel på att regissörer ska hålla sig borta från spelvärlden. Två stora spelprojekt som mexikanen varit involverad i har havererat.
Foto: RTNSadou/MediaPunch/insight medi

Frank Coraci är ännu en i raden av framgångsrika regissörer som lockats till spelbranschen. ”Det interaktiva öppnar upp en helt ny dimension”, säger den amerikanske regissören.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in