Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Rekordsumma insamlad under Musikhjälpen

Musikhjälpen slog rekord igen. När programledarna Kalle Zackari Wahlström, Farah Abadi och Molly Sandén på söndagskvällen klev ut från glasbubblan i Umeå stod det klart att 74 miljoner kronor kommit in till kampen för att hjälpa barn som utnyttjas i sexhandel.

– Det är så här samhället borde vara, som Musikhjälpen, att alla hjälps åt för att stötta dem som har det svårt. Visst är det mäktigt, säger Kalle Zackari Wahlström.

Mitt i turbulensen när allt var över kände han sig ”stolt och rörd” över det han fått vara med om tillsammans med Farah Abadi och Molly Sandén. Innan hade han ingen aning om hur man drog i reglar och tryckte på knappar för att få musik att gå ut i etern.

– Nu är jag vuxen uppgiften, värsta proffset. Och så har jag kommit ut ur gubbrocken litegrann, fått smak för ungdomars musik, säger 36-årige Kalle Zackari Wahlström.

Totalt har 586.000 engagemang kunnat noteras under veckan, där människor tillsammans i stort och smått samlat in 74 miljoner kronor, nytt rekord för Musikhjälpen. Förra året kom det in 49 miljoner kronor via 312.000 engagemang.

Temat för Musikhjälpen i Sveriges Television och Sveriges Radio i år var Barn är inte till salu. Pengarna – som samlats in bland annat med hjälp av auktioner, låtönskningar och insamlingsbössor – går till att motverka barnsexhandel.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.