Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 20:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/robert-de-niro-svar-aterigen-at-president-trump/

Kultur

Robert de Niro svor åt president Trump i direktsändning

Robert De Niro Foto: Evan Agostini

Robert De Niro svingar än en gång åt Donald Trumps håll. På söndagen kallade han presidenten för ”en gangster” och sa återigen ”fuck Trump”. 

Robert De Niro är i höst aktuell med roller i både Martin Scorseses ”The Irishman” och ”Joker”, som handlar om den välkända DC Comics-figuren.

När skådespelaren gästade CNN:s direktsända morgonprogram ”Reliable sources” hamnade dock politiken i centrum. De Niro pratade oförställt om sina känslor gentemot president Donald Trump och sa: ”Den här killen borde inte vara president, punkt slut.”

Programledaren Brian Stelter försökte ställa en motfråga kring hur sådana uttalanden mottas av den konservativa tv-kanalen Fox News, men blev avbruten av De Niro: ”Fuck em”, svarade den 76-årige skådespelaren. 

Han fortsatte med att bland annat jämföra presidenten med en gangster.  

”Vi säger om och om igen: 'Det här är fruktansvärt och att vi är i en fruktansvärd situation' och den här killen bara fortsätter och fortsätter utan att bli stoppad”, sa De Niro. 

Det här är inte första gången De Niro svär åt presidenten. Hösten 2016 kallade han Trump för ”totalt galen” och under fjolårets Tonygala gick De Niro upp på scenen och sa: ”Det är inte längre 'ner med Trump' utan 'Fuck Trump.'”

CNN har ännu inte kommenterat De Niros senaste uttalande.