Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 04:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/robinson-spelas-in-pa-svensk-mark/

Kultur

”Robinson” spelas in på svensk mark

Senaste säsongens deltagare i ”Robinson”.
Senaste säsongens deltagare i ”Robinson”. Foto: Linus Nilsson/TV4

Nästa säsong av ”Robinson” spelas in på svensk mark, närmare bestämt i Haparanda skärgård, bekräftar TV4.

Det blir första gången ”Robinson” spelas in i Sverige.

TT Text

Vildmarksrealityn ”Robinson” spelas vanligtvis in på paradisöar med vita sandstränder, kokospalmer och en tryckande hetta – men på grund av reserestriktionerna i coronapandemins fotspår blir spelplatsen för årets version av programmet förlagd till det betydligt kyligare klimatet i Norrbottens skärgård, enligt ett pressmeddelande från TV4.

Programledaren Anders Öfvergård säger att han ser fram emot en speciell säsong av serien med tuffa utmaningar i form av karga skärgårdsöar och mörka hav.

”Att överleva och tävla i den krävande norrländska ödemarken är väldigt påfrestande. Jag ser verkligen fram emot en unik och spännande säsong med många överraskningar, tävlingsmoment, vänskapsrelationer och det sociala spelet”, säger han i pressmeddelandet.

Teamet bakom programmet har fått tänka i nya banor, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

– Att vi nu placerar ”Robinson” i Sveriges nordligaste skärgård känns helt rätt och det kommer ge deltagarna helt nya utmaningar. Det kommer bli en unik upplevelse att för första gången se Robinson på hemmaplan, säger han.

Dagens besked från TV4 kommer efter att det en tid florerat rykten i svenska medier kring eventuella inspelningsplatser i såväl Norrbotten som Stockholms skärgård, vilket man från TV4:s sida tidigare varken har velat bekräfta eller dementera.

Serien visades för första gången 1997 med titeln ”Expedition Robinson”. Den nya säsongen av ”Robinson” har premiär våren 2021.

Ämnen i artikeln

TV4

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt