Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 06:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/roy-scranton-thunbergs-projekt-ar-domt-att-misslyckas/

KULTUR

Roy Scranton: ”Greta Thunbergs projekt är dömt att misslyckas”

Roy Scranton, författare med en dyster syn på mänsklighetens framtida överlevnad föreläser på Göteborg Film Festival. Han förutspår mänsklighetens undergång på grund av klimatförändringar.
Roy Scranton, författare med en dyster syn på mänsklighetens framtida överlevnad föreläser på Göteborg Film Festival. Han förutspår mänsklighetens undergång på grund av klimatförändringar. Foto: Thomas Johansson/TT

Roy Scranton lindar inte in sitt budskap. Det är redan kört, vi måste sluta hoppas på vår överlevnad och påbörja en palliativ vård av mänskligheten.

– Jag känner mig ibland som en domedagsprofet som gör folk deprimerade. Men det här måste sägas, säger klimatfilosofen och skribenten till TT.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.