Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Så många såg Kalle Anka på julafton

Other: Buena Vista

Julhälsningen från Kalle Anka och hans vänner på julafton fick de högsta tittarsiffrorna sedan 2012, enligt preliminära siffror från mätföretaget MMS.

En av televisionens sista lägereldar, ”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul”, fortsätter att locka storpubliken. 

I år bänkade sig 3.859.000 tittare framför tv:n på julafton för att återuppleva Musse Pigg på campingutflykt, Snövit och de sju dvärgarna och Benjamin Syrsas ”Ser du stjärnan i det blå”. Det är de högsta tittarsiffrorna sedan 2012, då programmet lockade 3,9 miljoner. 

Trots att SVT i år valde att frångå traditionen med direktsänd julvärd, och istället satsade på ett förinspelat program med julvärdarna Lotta Lundgren och Erik Haag (som väckte blandade känslor), tycks alltså publiken inte ha svikit programmet. Drygt 2,5 miljoner tittare såg julvärldarna tända det traditionsenliga julljuset strax före Kalle Anka.

”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul” har sänts sedan 1960. I fjol hade programmet 3,7 miljoner tittare.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.