Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 00:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/sa-paverkar-ditt-strommande-klimatet/

KULTUR

Så påverkar ditt strömmande klimatet

Bild 1 av 4 Facebooks första serverhall i Luleå är lika stor som 17 hockeyarenor och tillsammans med företagets två andra hallar i området beräknas man förbruka lika mycket el som hela Västerås kommun.
Foto: Eyevine/TT
Bild 2 av 4 Facebooks första serverhall i Luleå är lika stor som 17 hockeyarenor och tillsammans med företagets två andra hallar i området beräknas man förbruka lika mycket el som hela Västerås kommun.
Foto: Susanne Lindholm / TT
Bild 3 av 4 Facebooks första serverhall i Luleå är lika stor som 17 hockeyarenor och tillsammans med företagets två andra hallar i området beräknas man förbruka lika mycket el som hela Västerås kommun.
Foto: Susanne Lindholm / TT
Bild 4 av 4 Facebooks första serverhall i Luleå är lika stor som 17 hockeyarenor och tillsammans med företagets två andra hallar i området beräknas man förbruka lika mycket el som hela Västerås kommun.
Foto: Susanne Lindholm/TT

Många trodde nog att vår kulturkonsumtion skulle bli närmast klimatneutral när vi lämnade de fysiska böckerna och skivorna och började strömma i stället. Så enkelt är det inte. Lagringen av strömmad musik och film ­förbrukar lika mycket el som några av ­världens största länder.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in