Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-17 01:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/sa-paverkar-ditt-strommande-klimatet/

KULTUR

Så påverkar ditt strömmande klimatet

Bild 1 av 4 Facebooks första serverhall i Luleå är lika stor som 17 hockeyarenor och tillsammans med företagets två andra hallar i området beräknas man förbruka lika mycket el som hela Västerås kommun.
Foto: Eyevine/TT
Bild 2 av 4 Facebooks första serverhall i Luleå är lika stor som 17 hockeyarenor och tillsammans med företagets två andra hallar i området beräknas man förbruka lika mycket el som hela Västerås kommun.
Foto: Susanne Lindholm / TT
Bild 3 av 4 Facebooks första serverhall i Luleå är lika stor som 17 hockeyarenor och tillsammans med företagets två andra hallar i området beräknas man förbruka lika mycket el som hela Västerås kommun.
Foto: Susanne Lindholm / TT
Bild 4 av 4 Facebooks första serverhall i Luleå är lika stor som 17 hockeyarenor och tillsammans med företagets två andra hallar i området beräknas man förbruka lika mycket el som hela Västerås kommun.
Foto: Susanne Lindholm/TT

Många trodde nog att vår kulturkonsumtion skulle bli närmast klimatneutral när vi lämnade de fysiska böckerna och skivorna och började strömma i stället. Så enkelt är det inte. Lagringen av strömmad musik och film ­förbrukar lika mycket el som några av ­världens största länder.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in