Sacha Baron Cohen i ordkrig med Sarah Palin om tv-serie - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Sacha Baron Cohen i ordkrig med Sarah Palin

Sarah Palin och Sacha Baron Cohen
Sarah Palin och Sacha Baron Cohen Foto: Brynn Anderson och Evan Agostini/AP

Den amerikanska republikanska profilen Sarah Palin rasade mot Sacha Baron Cohen för att ha lurat henne i sin nya satirserie ”Who is America”. Nu får hon svar från den brittiske komikern, som skyller på hälsporre i testiklarna.

Enligt ett Facebook-inlägg från Palin hade Baron Cohen genomfört en intervju med henne till ett kommande avsnitt utklädd till rullstolsburen krigsveteran, vilket närmast är en hädelse i många amerikanska kretsar.

Men enligt Showtime, som sänder serien i USA, utgav sig Baron Cohen aldrig för att vara veteran och han bar ingen uniform. Enligt tv-bolaget genomförde han heller inte intervjun i rullstol, skriver Variety.

Läs mer: Sacha Baron Cohens nya serie skakar om USA: ”Visar hur otroligt dumma vi är” 

Sacha Baron Cohen, som tidigare lurat sin omgivning som Ali G, Borat och Brüno, gjorde intervjun i rollen som ett av sina nya alter egon, den konservative medborgarjournalisten Billy Wayne Ruddick Jr.

Denne svarar nu Palin på sitt eget Twitter-konto i ett öppet brev, där han bland annat förklarar att han aldrig varit en del av USA:s väpnade styrkor.

”Precis som vår store president förhindrades jag ledsamt nog att ta värvning i den reguljära armén, efter att man hittat hälsporre i mina testiklar”, skriver han bland annat.

I en annan intervju med den tidigare demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders sitter "Ruddick" i en permobil, men förklarar att han gör det för att spara på sin "kropps begränsade energi".

I Sverige visas ”Who is America” av HBO Nordic.

Läs mer: Lurade amerikanska politiker stödde vapen för förskolebarn 

Läs mer: ”Borat” utskälld av Sarah Palin efter satirisk intervju 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.