Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 17:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/sanna-nielsen-infor-allsangspremiaren-vi-kommer-sakna-publiken-enormt/

Kultur

Sanna Nielsen inför Allsångspremiären: Vi kommer sakna publiken enormt

Sanna Nielsen
Sanna Nielsen Foto: Viktor Fremling/SVT

På tisdagen har årets ”Allsång på Skansen” premiär. På grund av den pågående pandemin spelas programmet in utan publik på plats. 

– Det kanske kommer att kännas lite märkligt i början men vi vill givetvis att folk sjunger med hemifrån, säger programledare Sanna Nielsen. 

”Allsång på Skansen” sänds traditionsenligt från Sollidenscenen. Restriktionerna efter coronapandemin gör dock att publiken får nöja sig med att sjunga med från tv-sofforna. 

När DN på måndagseftermiddagen når Sanna Nielsen befinner hon sig på Skansen. 

– Det finns inga sittplatser utan i stället har det satts upp lite björkar och staket. Det påminner lite om en folkpark. Det känns så klart annorlunda men samtidigt är det otroligt mysigt och hemtrevligt, säger hon. 

Nu väntar repetitioner och mental förberedelse inför premiären. 

– För mig blir det fokus på kamerorna och tv-tittarna men jag vet faktiskt inte riktigt exakt vad jag ska förvänta mig, och på ett sätt är det ganska skönt. Men publiken på plats har alltid varit det här programmets själ, så vi kommer att sakna dem enormt. 

Trots avsaknaden av scenpublik är målsättningen alltjämt att få tittarna att sjunga med, säger hon. 

– Det kanske kommer att kännas lite märkligt i början men vi vill givetvis att folk sjunger med hemifrån. Vi vill förmedla samma gemenskap som alla andra år, och oavsett om man träffas eller inte så förenar musiken så enormt mycket. Det kommer att vara fullt ös på scenen och vi tror och hoppas att stämningen når fram till tittarna. 

– Ambitionen är att allting ska gå rappt till. Nu när det inte finns någon publik på plats är det ännu viktigare att det inte blir hängigt och långsamt på något sätt. Vi får se till att vara på tårna hela tiden. Jag har kikat lite på andra program som spelats in under liknande förutsättningar så jag känner mig ganska förberedd, säger Sanna Nielsen. 

I årets första program uppträder Agnes, The Mamas, Newkid samt Jill Johnson & Robin Stjernberg. 

– Det är verkligen ett stjärngäng. Själv är jag jätteglad att Agnes kommer tillbaka till Allsången, det var länge sedan jag såg henne nu. Jag har pratat med de flesta av artisterna och de är alla jättepeppade på att få gå upp och sjunga, säger Sanna Nielsen. 

Förutom uppträdanden kommer årets ”Allsång på Skansen” även göra nedslag hos både kända och okända personer i landet.

– Eftersom vi i år har så lite närhet till tittarna har vi bestämt oss för att ringa upp lite olika människor via videosamtal, så vi får prata lite med folk. Många firar semester hemma och vi är intresserade av att få höra om hur alla har det runt om i Sverige. 

Mest av allt ser Sanna Nielsen fram emot premiärens öppningsnummer, som blir en omarbetad version av hennes ballad ”Empty room”. Låten kom på andra plats i Melodifestivalen 2008, efter Charlotte Perrellis ”Hero”.

– Calle Norlén har skrivit en ny text till låten och uppträdandet kommer innehålla massa härliga grejer. Mer än så vågar jag inte riktigt säga just nu. Dessutom kommer det bli strålande väder, så just nu känner jag mig bara väldigt förväntansfull och redo att köra i gång, säger Sanna Nielsen. 

Efter premiärprogrammet fortsätter ”Allsång på Skansen” att sändas ytterligare sju tisdagar, fram till 11 augusti. Årets ”Allsångsscenen är din”-program har tilldelats Lena Philipsson. Hon intar scenen den 4 augusti. 

Läs mer: ”Friluftsmuseet Skansen i ekonomisk kris” 

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt