Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Scen

Fansen gillar Harry Potter som pjäs

J. K Rowling tillsammans med flera av skådespelarna i "Harry Potter and the cursed child" som smygvisats för gillande fans
J. K Rowling tillsammans med flera av skådespelarna i "Harry Potter and the cursed child" som smygvisats för gillande fans Foto: CHARLIE GRAY / HO / EPA / TT

Fansen gav tummen upp till teaterföreställningen "Harry Potter and the cursed child" när den under tisdagen förhandsvisades i London. På sociala medier lovordas föreställningen.

Handlingen i pjäsen, som baseras på en nyskriven historia av J.K Rowling, Jack Thorne och John Tiffany, tar vid 19 år efter den senaste boken och följer Harry Potter och hans son Albus under hans tid på trollkarsskolan Hogwarts. Den kommer även att släppas som bok den 31 juli.

The Guardian skriver att pjäsen fick tummen upp av fansen som beskriver att de grät, skrattade och fick gåshud. De skriver också att föreställningen överträffade alla förväntningar.

"Cursed child tog alla mina förhoppningar och överträffade dem! Fenomenal handling och effekter! Älskade den!" skriver ett fan på twitter:

En annan skriver:"Det enda dåliga med Cursed Child är att jag inte kan läsa den om och om igen som en bok. Fantastiska framträdanden."

Samtidigt sprids nu hashtagen #Keepthesecrets för att inte fans ska berätta vad som händer i pjäsen. Och den största frågan verkar vara om Harry Potters son sorteras in i elevhemmet Slytherin - där Harry Potters största fiender fanns i böckerna.

En twitteranvändare skriver: "Det enda alla vill veta är om Albus sorteras in i Slytherin men vi måste hålla hemligheten. Jag vill veta men inga spoilers!"

"Harry Potter and the cursed child" ska delas upp i två delar och är den första scenframställningen av ett Harry Potter-verk. Tisdagens smygvisning var den första innan den officiella premiären den 30 juli på Palace Theatre i London.

Föreställningen har sedan tidigare slagit brittiskt försäljningsrekord när den sålde 175 000 biljetter på 24 timmar.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.