Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 03:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/scen/frihetsteatern-i-jenin-hotad-igen/

SCEN

Frihetsteatern i Jenin hotad igen

Bild 1 av 3 "Vårt arbete är en provokation för ockupationen", säger Jonatan Stanczak, administrativ chef vid The freedom theatre.
Foto: The freedom theatre
Bild 2 av 3 I den interaktiva teaterformen playback gestaltar skådespelarna i The freedom theatre publikens berättelser.
Foto: The freedom theatre
Bild 3 av 3 Zakaria Zubeidi, den tredje av The freedom theatres grundare, var ledande i den väpnade kampen under andra intifadan, men valde 2007 en väg av icke-våld för att i stället arbeta med teater som motstånd.
Foto: The freedom theatre

The freedom theatre i Jenins flyktingläger har de senaste veckorna utsatts för en rad trakasserier. En av ledarna, Zakaria Zubeidi, har fått sin amnesti upphävd och medarbetare har arresterats av israelisk militär.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.