Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-13 17:49 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/scen/ismail-och-betner-aker-pa-turne-med-en-skam-for-sverige-2/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Scen

Ismail och Betnér åker på turné med ”En skam för Sverige 2”

Soran Ismail.
Soran Ismail. Foto: Lars Lindqvist

I höst åker Soran Ismail och Magnus Betnér på turné med uppföljarshowen ”En skam för Sverige 2”.

1. Vad innehåller den?

– Vi kör standup som vanligt, var för sig och sen något ihop. Folk har efterfrågat det, men ingen av oss har gjort det tidigare så det blir kul. Vi vill ge folk nya perspektiv på saker som de redan pratar om och skratta hjärtligt.

2. Vilka ämnen ska avhandlas?

–Samhället sätter agendan. Om det händer något jättestort i augusti så pratar vi kanske om det. Men även om innehållet kan ändra sig lite har alla föreställningar samma bas som politik, fördomar, religion och pk-känslighet. Även blodpudding eller vampyrfilmer. Det är också en del av livet.

3. Vad vill ni få sagt?

– Människor lyssnar mer på komiker än politiker. En bra komiker ska ge alla i publiken en tankeutmaning, både de som tycker som du och inte. Vi kommer att belysa saker ur ett annat perspektiv och så får folk själva avgöra vad de ska tänka. Det viktigaste är att man kritiserar sina tankar.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.