Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 07:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/scen/karl-xii-ska-bli-hela-sveriges-kung-igen/

Scen

Karl XII ska bli hela Sveriges kung igen

NIls Poletti (till höger) utklädd till karolin. Regissörens bild av Karl XII har förändrats successivt. ”Jag har gått från att bara veta att han är en krigarkung till att känna att han är en obehaglig nazistisk frontfigur till att fördjupa mig i honom och finna en fascination och faktiskt kärlek till honom.”
NIls Poletti (till höger) utklädd till karolin. Regissörens bild av Karl XII har förändrats successivt. ”Jag har gått från att bara veta att han är en krigarkung till att känna att han är en obehaglig nazistisk frontfigur till att fördjupa mig i honom och finna en fascination och faktiskt kärlek till honom.” Foto: Klara Granberg

En nyskriven pjäs om Karl XII spelas i sommar i Riddarholmskyrkan. Dramaten står bakom projektet som kommer att återuppliva den kontroversielle krigarmonarken vid hans egen gravplats.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in