Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Scen

Kulturhuset hårt kritiserat för stoppad streetdance

Det råder hädelseförbud mot islam i Sverige. Det skriver Björn Ulvaeus på Newsmill, och han är den senaste i en lång rad som kritiserar Kulturhuset för att ha stoppat den feministiska föreställningen ”Streetdance – celebration of womanhood”. Orsaken: Ett av inslagen skulle dansas till en sjungen koranvers. På ledarsidor, kultursidor och i sociala medier har människor frågat sig hur tre chefer kunde falla undan för en bloggare.

Kraften i hotet kan diskuteras: ”Har fått veta att en grupp ska dansa till Koranen, det är helt respeklöst! Koranen är muslimernas heliga skrift //...// och nu ska ni göra en show utav det hela?!” skrev den unge mannen som deklarerade att han inte tänkte komma på föreställningen.

Dagen före dansen ordnade Kulturhuset yttrandefrihetsdebatt för Ungern med influgna tunga namn, och nästa dag fick samma yttrandefrihet stryka på foten på grund av en bloggare som inte tyckte att en vers ur Koranen var lämplig att dansa till.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.