Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Scen

Mamma Mia på Tyrol färdigtestad för premiär

Mercedesz Csampai spelar den kvinnliga huvudkaraktären Konstantina i showen ”Mamma mia! The party” som baseras på Abba-låtar.
Mercedesz Csampai spelar den kvinnliga huvudkaraktären Konstantina i showen ”Mamma mia! The party” som baseras på Abba-låtar. Foto: Erik Simander

Tre år efter embryot till en idé att göra en interaktiv föreställning utifrån succémusikalen Mamma Mia är det nästa vecka premiär för ”Mamma mia! The party”.

Det är en föreställning i realtid – som utspelar sig på "Nikos taverna" på den grekiska ön Skopelos, fast egentligen på restaurangen Tyrol i Stockholm.

– Vi har ett manus att förhålla oss till, men varje föreställning är en resa då vi improviserar med publiken, säger Patrik Hont som spelar den manliga huvudkaraktären Larry.

Mercedesz Csampai spelar den kvinnliga huvudkaraktären Konstantina. Hon säger att det är interaktionen med publiken som gör arbetet med föreställningen så roligt.

– Man har ju hört den här musiken överallt, och det märks att folk blir glada när de hör låtarna, säger hon.

Björn Ulvaeus har själv varit väldigt involverad i utvecklingen från idé till premiär.

– Jag gör det här för att det är så roligt att vara hands on från början till slut. Att få träffa alla de här nya talangerna är fantastiskt, säger han.

Och de verkar alla nöjda med att äntligen få premiär för den föreställning som repeterats fram genom ett antal testföreställningar inför publik.

– Man känner stolthet över att visa någonting som verkligen är bra, och veta att folk kommer att ha så kul, säger Björn Ulvaeus.

”Mamma mia! The party” drar i gång den 20 januari 2016 på Tyrol på Gröna Lund i Stockholm.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.