Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 23:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/scen/mattias-andersson/

SCEN

Mattias Andersson

Bild: Joakim Roos

"Med en enastående förmåga att skapa levande publikkontakt har Mattias Andersson som ledare för Backa teater i Göteborg satt samhället mitt på scenen. På ett lyhört och underhållande sätt avlyssnar han sin tid och gestaltar moraliska och existentiella problem utan att vika för svårigheterna och allvaret. Han återuppväcker vår tro på teatern." Därför är Mattias Andersson nominerad till Dagens Nyheters Kulturpris.. Och den nominerade är: Mattias Andersson. I intervju­serien med kandidater till Dagens Nyheters Kulturpris ­presenterar vi i dag regissören ­Mattias Andersson som förnyat Dostojevskij på scen. Malin Ullgren har träffat honom.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.