Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 09:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/scenhost-traffar-tre-aktuella-drottningar-drag-me-to-hell/

KULTUR

Scenhöst träffar tre aktuella drottningar: Drag me to hell

Bild 1 av 6
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 6
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 6 Christer Lindarw.•Designer och dragshowartist samt grundare och frontfigur i After dark. Har medverkat i Melodifestivalen flera gånger och tagit emot ett antal priser. I höst aktuell med avskedsföreställningen ”This is it” på Oscarsteatern.– Men jag kommer inte att sluta stå på scen. Jag kommer att räcka upp handen till lite producenter som annars inte skulle ha tänkt på mig för en roll i en pjäs eller en musikal.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 4 av 6 Robert Fux.•Skådespelare och dragshowartist, med roller i bland annat ”Orlando” och ”Ansvaret är vårt/Tingsten”. Tillhör den fasta ensemblen på Stockholms stadsteater, och är i höst bland annat aktuell i ”Lite lugn före stormen” och ”My fair lady”.– Och så strösslar jag med lite nattjobb, det är högt och lågt. Jag måste ha saker att göra, annars tappar jag alla koncept.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 5 av 6 Carlos Romero, Christer Lindarw och Robert Fux är alla aktuella på landets scener i höst.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 6 av 6 Carlos Romero.•Skådespelare och dragshowartist. Tog examen från Stockholms dramatiska högskola 2015 och har framträtt med sin egenskrivna monolog ”Zebrafinken”, som i höst åker på turné med Riksteatern. Medverkade i ”X” på Unga klara våren 2015. Uppträder i sin glamourroll Carnita Molida.– Med Carnita så är allting improvisation, allting bara kommer av sig självt... jag blir verkligen modigare med henne.
Foto: Eva Tedesjö

Dragshow har länge varit ett folknöje. Men efter tv-serien RuPauls Drag Races segertåg över världen är frågan om konstformen håller på att tappa det rebelliska klöset. Kristina Lindquist samlar tre scenaktuella drottningar i ett samtal om identitet, motstånd och konsten att bära upp torkad ananas.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.