Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 09:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/scenrecensioner/en-druva-i-solen-pa-riksteatern/

SCEN

”En druva i solen” på Riksteatern

David Lenneman och Asha Ali i Lorraine Hansberrys pjäs ”En druva i solen” som nu debuterar på en nordisk scen, i regi av Josette Bushell-Mingo.
David Lenneman och Asha Ali i Lorraine Hansberrys pjäs ”En druva i solen” som nu debuterar på en nordisk scen, i regi av Josette Bushell-Mingo. Foto: Urban Jörén

Om drömmar och hinder i ett segregerat samhälle handlar Lorraine Hansberrys klassiska ”En druva i solen”, som nu för första gången sätts upp på en nordisk scen. Judith Kiros ser ett fönster in i samtidens Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.