Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-06 15:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/scenrecensioner/petra-von-kants-bittra-tarar-pa-intiman-malmo-stadsteater/

SCEN

Petra von Kants bittra tårar på Intiman, Malmö stadsteater

Sina Kiessling som Marlene och Susanne Karlsson som Petra von Kant i Anna Bergmanns iscensättning av Fassbinders ”Petra von Kants bittra tårar” på Malmö stadsteater.
Foto: Emmalisa Pauly

Det är en upplevelse som pendlar mellan ”wow!” och ”was?”. Den tyska regissören Anna Bergmanns iscensättning av Fassbinders ”Petra von Kants bittra tårar” på Malmö stadsteater är ju egentligen bara en sugar daddy-historia: En framgångsrik äldre konstnär förälskar sig i en yngre kvinna, köper hennes kropp och tillgivenhet, gör henne berömd, lämnas och blir olycklig. Was sonst? Nichts! Det är bara det.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.