Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 01:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/scenrecensioner/petra-von-kants-bittra-tarar-pa-intiman-malmo-stadsteater/

SCEN

Petra von Kants bittra tårar på Intiman, Malmö stadsteater

Sina Kiessling som Marlene och Susanne Karlsson som Petra von Kant i Anna Bergmanns iscensättning av Fassbinders ”Petra von Kants bittra tårar” på Malmö stadsteater.
Foto: Emmalisa Pauly

Det är en upplevelse som pendlar mellan ”wow!” och ”was?”. Den tyska regissören Anna Bergmanns iscensättning av Fassbinders ”Petra von Kants bittra tårar” på Malmö stadsteater är ju egentligen bara en sugar daddy-historia: En framgångsrik äldre konstnär förälskar sig i en yngre kvinna, köper hennes kropp och tillgivenhet, gör henne berömd, lämnas och blir olycklig. Was sonst? Nichts! Det är bara det.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.