Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Schlager-EM:s hemsida hackad

Flera sajter med anknytning till schlager-EM i Azerbajdzjan hackades under torsdagen. Sidorna fylldes med hatiska budskap mot homosexuella och släcktes ned, rapporterar flera medier, däribland den azerbajdzjanska nyhetsbyrån APA.

Enligt den ryska nyhetsbyrån RT är det en grupp som kallar sig för "Fedai of liberty" (ungefär "Frihetens soldater") som ligger bakom attackerna.

Gruppen uppges bland annat ha publicerat ett fotografi på den azerbajdzjanske islamkritiske författaren Rafiq Tagi, som mördades förra året, på den officiella hemsidan för Schlager-EM.

Hackerattacken skapade även problem på andra sajter där gruppen hackat sig in och publicerat meddelanden. Den största fansajten ESC Today var en av de hemsidor som drabbades av problem under flera timmar till följd av attacken.

Tahir Mammadov som är kommunikationsdirektör för schlager-EM säger till nyhetsbyrån APA att orsakerna till attacken håller på att utredas.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.