Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-12 02:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/schlagern-kommit-ut-ur-garderoben/

Kultur

Schlagern kommit ut ur garderoben

Tiina Rosenberg: "Så mycket schlagerentusiast så att jag överser med Bert Karlsson, det kommer jag aldrig att bli." Roy Melchert: "Vissa straighta har inte lyckats fatta att festivalen är gay. Men det är fortfarande lättare för mig att stå för att jag är bög än att jag gillar schlager."
Tiina Rosenberg: "Så mycket schlagerentusiast så att jag överser med Bert Karlsson, det kommer jag aldrig att bli." Roy Melchert: "Vissa straighta har inte lyckats fatta att festivalen är gay. Men det är fortfarande lättare för mig att stå för att jag är bög än att jag gillar schlager." Bild: Magnus Hallgren
Vi sammanförde Tiina Rosenberg, docent i teater- och genusvetenskap, och Roy Melchert, medlem av Melodifestivalens fanclub, OGAE, för att prata schlager: Har schlagern gjort en klassresa? När blev Melodifestivalen gay? Och varför vinner aldrig Finland?
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in