Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-08 01:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/schlagerstjarnor-underholl-pa-digitala-pride/

Kultur

Schlagerstjärnor underhöll på digitala Pride

Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson och Lina Hedlund ledde schlagerkvällen.
Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson och Lina Hedlund ledde schlagerkvällen. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stockholm Pride sker i år i digital form på grund av coronapandemin. På fredagen var det dags för den traditionsenliga schlagerkvällen som sändes live på internet från ett hotell i Solna.

TT Text

Partyt leddes av Alcazar-stjärnan Lina Hedlund, som tidigare i år var programledare för Melodifestivalen, och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.

På scenen stod bland andra Linda Bengtzing, Mariette och Magnus Carlsson.

Under lördagen arrangeras den digitala Prideparaden – i form av en två timmar lång livesändning, full av hälsningar, tal, underhållning och historiska tillbakablickar.

Bild 1 av 2 Mariette var en av artisterna som uppträdde.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Bild 2 av 2 Alcazar-stjärnan Lina Hedlund var i våras programledare för Melodifestivalen – nu ledde hon Prides digitala schlagerkväll.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt