Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Selena Gomez fick njure av sin bästa vän

Foto: Instagram / Splash News/IBL

Den amerikanska popstjärnan och skådespelaren Selena Gomez har genomgått en njurtransplantation under sommaren. Donatorn är ingen mindre än hennes bästa kompis Francia Raisa, skriver TMZ.

På sitt Instagramkonto har Gomez lagt upp en bild där hon och kompisen håller varandras händer i varsin sjuksäng. "Det finns inte ord nog för att tacka min vackra vän. Hon gav mig den ultimata gåvan", skriver Gomez.

Orsaken till transplantationen är att Selena Gomez lider av den autoimmuna sjukdomen SLE. Hon diagnostiserades förra sommaren och meddelade då att hon tog ett uppehåll i karriären på grund av depression och nedsatt hälsa. Bland annat ställde hon in sin spelning i Sverige i höstas.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.