Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-13 15:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/sex-dn-fotografer-har-chans-att-vinna-arets-bild/

Greta Thunberg i indianreservatet Standing Rock där hon förärades lakota-namnet “The woman who came from the heavens.” Efter mötet blev hon porträtterad av Shane Balkowitsch med samma teknik som indianhövdingarna fotograferades på 1800-talet.
Kultur

Sex DN-fotografer har chans att vinna Årets bild

Sex av DN:s fotografer har blivit nominerade till fototävlingen Årets bild. I mars avslöjas vilka priser de har vunnit – och för vilka bilder.
– Årets bild samlar de bästa bildjournalisterna vi har i Sverige och att vara utvald bland dem betyder mycket för mig, säger DN-fotografen Lotta Härdelin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 4 Klimataktivisterna i Düren, Tyskland, har beslutat sig för rädda de uråldriga träden. Den anonyme mannen ockuperar Hambachskogen för att förhindra expansion av en brunkolsgruva.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 4 Ebolasjuka Timothe Muhindo Mutsiras sista färd. Begravningsplatsen ligger en halvtimmas skumpig resa utanför Beni i Kongo. Hundratals människor har samlats för att ta farväl och många gråter högt.
Foto: Paul Hansen
Bild 3 av 4 Jonas Lindkvist har fotograferat Sveriges bästa längdhoppare under SM-finalen i längdhopp i Karlstad. Här Fredrik Samuelsson, Hässelby, som tävlar i både tiokamp och längdhopp.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 4 av 4 Timman är sen på den hemliga transklubben Escualita nära Place de la Clichy i Paris. Tröttheten smygande och någon annan har haft större lycka än Christelle den här majkvällen.
Foto: Anette Nantell