Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 13:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/sex-dn-fotografer-har-chans-att-vinna-arets-bild/

Greta Thunberg i indianreservatet Standing Rock där hon förärades lakota-namnet “The woman who came from the heavens.” Efter mötet blev hon porträtterad av Shane Balkowitsch med samma teknik som indianhövdingarna fotograferades på 1800-talet.
Foto: Roger Turesson
KULTUR

Sex DN-fotografer har chans att vinna Årets bild

Sex av DN:s fotografer har blivit nominerade till fototävlingen Årets bild. I mars avslöjas vilka priser de har vunnit – och för vilka bilder.
– Årets bild samlar de bästa bildjournalisterna vi har i Sverige och att vara utvald bland dem betyder mycket för mig, säger DN-fotografen Lotta Härdelin.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 4
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 4
Foto: Paul Hansen
Bild 3 av 4
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 4 av 4
Foto: Anette Nantell