Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-15 06:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/sex-dn-fotografer-nominerade-for-arets-bild/

Kultur

Sex DN-fotografer nominerade för Årets bild

Bild 1 av 6 Tidig morgon i Palu, Indonesien. Solens strålar är på väg att bryta igenom och en ny dag gryr i den katastrofdrabbade staden. Ut över bukten flyter en av stadens populäraraste moskéer.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 6 Gheorge ”Gică” Hortolomei-Lupu mördades i Huskvarna., nu ska han begravas i sin hemby i Rumänien. Sonen Sorin Ionot, 12 år, tittar på när Costica Negoita gräver Gicăs grav på kyrkogården i Caraclău.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 6 Greta Thunberg klimatstrejkar på Mynttorget. Många som passerar stannar till för att säga att de gillar det Greta gör, det är inte ovanligt att de ber att få ta en selfie med henne.
Foto: Roger Turesson
Bild 4 av 6 Saliha, 19 år, sitter ensam på soffan på kvinnohemmet i Agadir. Hon väntar. Äktenskapspapprena är påskrivna. Brudgummen ska komma klockan sex. Vid sju har han ännu inte dykt upp. En timme senare står det klart att han valt att inte komma till ceremonin.
Foto: Anders Hansson
Bild 5 av 6 Gaza, 20 april 2018. I sex veckor har den största civila massprotesten på många år pågått i Gaza. Tusentals har demonstrerat vid gränsstängslet mot Israel. Över 50 palistinier har skjutits ihjäl och hundratals har skadats av israleiska prickslyttar under sammandrabbningarna.
Foto: Paul Hansen
Bild 6 av 6 Aquanauterna presenterar sin föreställning i Stockholms ström under Kulturfestivalen.
Foto: Jonas Lindkvist

DN:s fotoredaktion är väl representerad i Årets Bild-tävlingen för 2018/2019. Den 16 mars avslöjar juryn vilka pristagarna är i de sammanlagt arton kategorierna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in