Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-20 13:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/shitkid-luktar-utspilld-ol-och-bubblar-av-kaxighet/

Skivrecensioner

ShitKid luktar utspilld öl och bubblar av kaxighet

Lina Molarin Ericsson och Åsa Söderqvist åkte till USA och tillbaks.
Lina Molarin Ericsson och Åsa Söderqvist åkte till USA och tillbaks. Foto: Milkdrop Studio

Allt den svenska duon ShitKid gör andas störig, ihoprafsad slängighet, till och med när de har åkt till USA och spelat in med berömda alternativrockveteraner.

Svenska duon ShitKid kunde ha varit en av artisterna i Vivien Goldmans feministiska punkbok ”Revenge of the she-punks”. Allt de gör andas störig, ihoprafsad slängighet. Även när de som på nya skivan har åkt över till USA och gjort inspelningar med alternativrockveteranerna Melvins och Paul Leary från Butthole Surfers. Den krångliga titeln ”Duo limbo/’Mellan himmel å helvete’” antyder vad det handlar om: en halva på engelska och en på svenska. Fyra låtar som sedan helt enkelt översatts till svenska versioner. Speltid: tjugosex minuter.

Musiken är ett slags loj, mullrande hårdrock som luktar marijuana och utspilld burköl. Riffen är sega och trögflytande som het asfalt. Åsa Söderqvists och Lina Molarin Ericssons röster bubblar av kaxighet. När de sjunger om att tona ner sin oförskämdhet utgår jag från att det är ironiskt.

Bästa spår: ”Eagles over America”

 

Läs fler recensioner av Magnus Säll, till exempel om hur boken ”Revenge of the she-punks” gör upp med gubbig punknostalgi.