Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-17 04:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/sigrid-rausing-lardomar-fran-tiden-i-fattigdom/

KULTUR

Sigrid Rausing: Lärdomar från tiden i fattigdom

Bild 1 av 5
Foto: Mark Earthy
Bild 2 av 5 Sigrid Rausing både bor och arbetar nära Holland Park i London. Sedan 2005 äger hon det anrika brittiska bokförlaget Granta. Hennes hus har Londons näst största privata trädgård.
Foto: Mark Earthy
Bild 3 av 5 Tetra Pak-grundaren Ruben Rausing flankerad av sönerna Gad och Hans och stående längst bak uppfinnaren Rolf Ignell.
Foto: TT
Bild 4 av 5 Den banbrytande uppfinningen. Tetraedern, en pyramid med fyra sidor, viks av ett pappersrör i en löpande bana. Den aseptiska förpackningen öppnade för en global marknad och skapade Tetra Paks succé.
Bild 5 av 5 Tre generationer Rausing.

I början av 1990-talet bodde Sigrid Rausing på en nedlagd estländsk kolchos. Hon hyrde en lägenhet med blodfläckad madrass, tvättade både sig och lakanen i en hink och åt kålsoppa med gammalt bröd medan hon samlade material till sin doktorsavhandling i socialantropologi. Tjugo år senare ger Tetrapakarvtagaren ut en memoar om sitt estländska år, baserad på dagboken hon skrev som ung.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in