Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 17:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skadespelaren-carl-reiner-ar-dod/

Kultur

Skådespelaren Carl Reiner är död

Carl Reiner.
Carl Reiner. Foto: Joseph Marzullo/TT

Film- och tv-legendaren Carl Reiner har gått bort. Han blev 98 år gammal.

Reiner hade en över 60 år lång karriär som manusförfattare, producent, regissör och skådespelare. Han vann sina första Emmys redan 1956 och skapade bland annat tv-succén ”The Dick van Dyke show”.

Som regissör och manusförfattare gjorde han filmer som ”Döda män bär inte rutigt” och ”Dr. Hfuhruhurrs dilemma”.

Reiner medverkade som skådespelare i ett hundratal filmer och var aktiv in i det sista, i filmer som ”Toy story 4”, de tre ”Ocean's eleven”-filmerna och i tv-serier som ”Family guy”, ”American dad” och ”Två och en halv män”.

Han dog av naturliga orsaker.

Ämnen i artikeln

Hollywood

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt