Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 02:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/skandiascenen-pa-djurgarden-blir-lilla-cirkus/

Kultur

Skandiascenen på Djurgården blir Lilla Cirkus

Sophie Zelmani är en av de artister som i höst kommer att framträda på den nybyggda Lilla Cirkus scen på Djurgården. Foto: Christine Olsson

Skandiascenen intill Cirkus på Djurgården byter namn och blir nu Lilla Cirkus – en scen med 784 platser i två plan. I höst framträder bland andra Lisa Stansfield, The Simon & Garfunkel Story, David Batra och Sophie Zelmani på den nya scenen.

Rätta artikel

Ambitionen bakom satsningen är att binda ihop den anrika teateranläggningen Cirkus på Djurgården, färdigställd 1892, med den mindre Skandiascenen intill som stod klar 2015. Nya Lilla Cirkus är byggd för att fungera för både ”konserter, teater, standup, konferenser, företagsfester, biovisningar och bolagsstämmor”.

– Det finns stora och omfattande framtidsplaner för Cirkus där vi fortsatt får leda utvecklingen av innehållsrika och unika musikupplevelser, kommenterar Ingmari Pagenkemper, vd för Cirkus. 

Ägandet av Cirkus övergick juni 2017 till Pop House där Conni Jonsson och Björn Ulvaeus är huvudägare och som också omfattar Abba the museum, Pop house hotel och nyförvärvet Hasselbacken.