Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Skivbolag ger enbart ut kvinnor och icke-binära

Other: Sotarn OTF

Artisten Syster Sol ska på sitt skivbolag Galant bara ge ut kvinnliga och icke-binära, alltså personer som känner sig som varken man eller kvinna, artister. Målet är att bidra till en jämställd musikbransch.

I ett pressmeddelande skriver artisten, som till vardags heter Isabel Sandblom: ”Så länge det fortfarande finns strukturer som definierar ditt värde via de ofrivilliga egenskaper du föds in i, är det nödvändigt att göra radikala åtgärder tills strukturen känns uppenbart utdaterad och extremt tramsig.”

Läs mer: Mansfria festivalen sålde slut på 11 minuter 

Det är del av en utveckling som märkts tidigare i branschen. Förra veckan prisades komikern Emma Knyckare av tidningen Gaffa för sin musikfestival Statement, som går av stapeln i Göteborg den 31 augusti, där enbart kvinnor och icke-binära får delta. 

 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.