Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Skivrecensioner

Andreas Hourdakis Trio: Señor

Dylancovers i jazztappning – men det är stjärnan Hourdakis som är behållningen.

4

JAZZ
Andreas Hourdakis Trio
”Señor”
(Brus & Knaster/Playground)

Det här är en på många sätt lysande skiva. Andreas Hourdakis (också känd från Magnus Öströms Band) är en fantastisk jazzgitarrist med ett lugnt men aldrig tråkigt tonspråk och ett underbart gitarrljud med ganska kort klang. Däremot känns det som att temat försvunnit längs vägen. ”Señor” är en samling Dylancovers i jazztappning, men versionerna landar ofta så långt ifrån originalens stämningar att de blir svåra att känna igen. Hourdakis hade kunnat göra en skiva med Taylor Swift-låtar och fått ungefär samma resultat.

Det är ofta oklart vilken betydelse originalen har när jazzmusiker spelar covers, men i detta fall är det rätt tydligt att låtstrukturerna är utbytbara, det är stjärnan Hourdakis och hans begåvade medmusiker som är behållningen. Och det räcker väldigt långt.

Bästa spår: ”It’s alright, Ma (I’m only bleeding)”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.