Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Andreas Rydman: ”Simply amplify”

Skivrecension
4

Artist/grupp: Andreas Rydman

Skivtitel: ”Simply amplify”

Skivbolag: McGain Records

Varifrån kommer alla begåvade svenska gitarrister? Andreas Rydman, som solodebuterar med ”Simply amplify”, är en son av Västerbotten, något som delvis återspeglas i hans musik, som annars huvudsakligen klingar americana. Han har funnits i den musikaliska undervegetationen i flera år som bakgrundsmusiker och har turnerat flitigt både här hemma och utomlands.

Rydman blandar utan problem vanlig elgitarr med pedal steel, lap steel, barytongitarr och Weissenborn. Nu kliver han lite försynt fram med egen, instrumental musik och ett gitarrspel i världsklass, faktiskt är det så. Han är ingen nyskapare utan spelar i en tradition som innehåller sådana namn som Duane Allman, David Lindley, Bill Frisell och förstås Ry Cooder, men han gör det minst lika bra som sina förebilder.

Bästa spår: ”Korby”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.