Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Skivrecensioner

Anohni: Paradise

4

KONSTPOP
Anohni
”Paradise”
(Rough Trade/Playground)

Efter en paus var det inte Antony Hegarty eller hans Antony & the Johnsons som kom tillbaks i fjol, utan Anohni, med nytt namn och nytt kön och ett av karriärens mest hyllade album. Nya minialbumet ”Paradise” är en sorts pendang till fjolårets ”Hopelessness”, med samma grundläggande tema av förtvivlan över vad vi utsätter vår värld för och samma taggigt elektroniska ram i samarbete med Oneohtrix Point Never och Hudson Mohawke.

Några av låtarna har framförts på turnén, alla kunde ha kilats in någonstans på föregångaren. Ändå finns inte minsta känsla av stillastående, om något har Anohnis vilja att bli hörd och förstådd bara blivit starkare, även om den vridna konstnärligheten gör att hennes plakatpop aldrig låter fyrkantig samtidigt som den djupa sorgsenheten tangerar det surrealistiska.

Bästa spår: ”Paradise”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.