Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Skivrecensioner

Avantgardet: ”För många dyra skor och döda ögon”

Rock
4

Avantgardet
”För många dyra skor och döda ögon”
(Björn Olsson/Border)

Glöm att Björn Olsson var originalmedlem i Union Carbide Productions och The Soundtrack of Our Lives, och sen har producerat Håkan Hellström och Mando Diao. Tänk snarare på snubben som är bisarrt fixerad vid Alf Robertson och gör skivor med Håkan Hellströms mamma. I jakten på äkta.

I Rasmus Arvidsson har han hittat ett äkta till, under det stenhårt lögnaktiga namnet Avantgardet. Med en lika skorrande dialekt som en gång Ronny Jönsson, livserfaren via Glasgow och London, avtänd och glåmig, stundtals stark nog att bära en melodi men sällan annat än vinglig och älskansvärd.

I en garagerock två nummer för stor och en halv generation för gammal, ändå passar den perfekt. Och så känsligt framburen i Björn Olssons produktion att man tror sig höra hans replokal ofiltrerad.

Bästa spår: ”Vi får se”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.