Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Skivrecensioner

Beat Funktion: Green man

Jazzfunksextetten Beat Funktion har seglat upp som en värdig konkurrent till Nils Landgrens Funk Unit. Men med sin sjätte skiva närmar de sig även Blacknuss domäner.

Jazzfunk
3

Beat Funktion

”Green man”. (Do Music/Plugged)

Bästa spår: ”In love in vain”

De har mer soul i bagaget och en gästlista som omfattar bland andra Viktoria Tolstoy, Jasmine Kara, Claes Janson och (Dionne Warwicks son) Damon Elliott. Utgångspunkten är likafullt jazzfunk, i flera låtar med en skön anstrykning av afrobeat och ett rundare, mer hitvänligt sound än när genren drar mot fusion.

Kara (ihop med Elliott) går på ös och kraft. Janson är som faller sig naturligt mer melankolisk. Tolstoy låter som hon brukar, medan Alicia Olatuja överraskar klart positivt. Keyboardisten Daniel Lantz kompositioner håller utan att innebära mer än vad omnämnda stilar bjuder.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.